Penang ~


"Siyez weh kene repeat" kata seorang Ain kepada Mira, Nisha dan Qeena. 

Korang mesti dah boleh agak kan ape yg kene repeat tu?
Haah, kita orang tak cukup waktu pun dating kat sana. 

29 January 2016 

Pagi : 
- aku pegi settle kan hal Romyo. 
- cuci dia, bagi dia makan, bagi dia vitamin, supplement and blablabla
- kebetulan Romyo bocor and they need Romyo 24 hours to fix it. 
- tp tak boleh sbb aku mmg akan bawak Romyo g Penang. 

Petang : 
- amek Romyo 
- kemas barang 
- angkat barang 
- susun barang 

Malam : 
- lepas maghrib, ngam kol 8 aku gerak terus ke rumah Nisha (Pantai Dalam) 
- TUNGGU KAK AIN !!!!! kak ain mmg janji jarang nak ditepati. janji kol 9, kol 9 baru keluar umah , time tu lah nak start kete time tu lah kemas barang time tu lah nak amek Qeena time tu lah nak jammed lah ape lah. supposed kol 9 kat umah Nisha tp kalau kol 9 baru nak buat segala bende. Bila nak sampai umah Nisha ? HAHAHHAHA 
- kol 10 lebih Kak Ain n Qeena baru sampai, sempat lah aku tgk MAHARAJALAWA MEGAAAAA !!!!! (mcm AC) 

ngam kol 11 kteorg makan kat cafe sedap lah kat Pantai Dalam ape ntah nama cafe tu.
- Kol 11.45 gerak ke Penang
- Kak Ain drive sbb Jumaat pagi sampai Jumaat ptg dia membuta. hahaha


30 January 2016

meh aku kenal kan buah hati pengarang jantung i meh 
Nuurain Tukiran



Noranisha Rafi
Sakinah Abd Jamil

Tiga-tiga aku sayang. 6 orang yang lain pun aku sayang iaitu Kak Yana, Yan, Zaza, Zee, Wan, Nisa.

ehhh , jap, 30 January tak abes lagi cter. 
- aku and qeena mmg membuta 
- yg teman kak ain drive adalah Nisha, ape dorang merepek aku taktahu 
- Kak Ain pesen sebijik aku, kalau drive mmg malas nak menyinggah UNLESS mengantuk sangat 
- kol 4.30 aku tersedar, time tu dah nak sampai Penang. Kak Ain confuse nak masuk exit mana
- we are choosing Jambatan Sultan Abdul Halim Muadzam Shah 
- kan feri bukak kol 7 , tkkan nak tunggu kol 7 - HAHAHA
- sampai Butterworth - Georgetown - Batu Feringgi - Teluk Bahang 
- kol 5.15 sampai Masjid Jamek, Teluk Bahang 
- lepak kedai makan sat, Kak Ain tidur dalam kete 
- sementara nak tunggu Subuh, bergerak ke masjid, dah masuk tempat solat pempuan. and azan berkumandang. kau nak tahu , si Qeena pegi pandai pandai tekan suiz. SUIZ TENDANG. tengah azan tu tetiba satu masjid gelap gelita.
- aku seriously mmg senyum dalam gelap, aku n Nisha mmg dah bergerak keluar lah kan - Qeena pun nervous walaupun muka nampak relax
- abes azan pakcik yg tegur Qeena tu bukak kan lampu and kipas - kami pun tiduq sat
- kol 7.50 bangun siap mandi 
- kol 8.15 gerak makan 
1. Selfie pagi hari sambil tunggu roti jala and roti canai

2 . Selfie pagi hari sambil tunggu roti jala and roti canai

- kol 9 prepare p Escape Park
- sampai je sana, kahkahkah, abg gatal nak ngorat Nisha. kau tgk lah Nisha punya bibir menyala mcm mana - mmg abg tu tertarik ler nak kacau 

TADAAAAAA, sampai - siap siap nak masukkan barang dalam locker 

p/s : btw kalau korang nak p Escape Park ni, aku galakkan korang beli online ticket , mudah and murah sikit. Okay lah , siapa nak bagi discount kan ?
tambah rm10 untuk locker and rm10 untuk (foods & drinks) - locker penting pada aku perlu sbb nak masukkan purse and camera. depends pada korang lah nak or tak. pasal foods and drinks kalau dr luar mmg tak boleh bawak masuk kay ! kau takleh sorok sbb dia mmg akan check. so, prepare jelah rm10 dalam coupon, kot2 dahaga beli jelah WALAUPUN mahal nokharun. 

sampai sana , mmg empat2 excited TETAPI yang main hanya dua org. Iaitu aku and Kak Ain je
Budak dua tu buat ape ?
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Selfie lah ape lagi and jadi camerawoman kami - TQ gaissss
Walau macam mana pun , aku bersyukur sbb kami berempat enjoy and dua org ni pun tak menyesal bayar tiket mahal mahal - yg penting quality time together to best.

Sangat best

Tiga jam and lebih yang berbaloi utk game ini sahaja - ILOVEYOU Kak Ain
Qeena main ni, alaaa okay lah okay lah
Banyak video sbenarnye - semua game kteorg main kay - tp mmg tak lah aku nak upload video utk tatapan korang. banyak kot.

Kol 3 lebih kami keluar. 

- makan nasi briyani kat batu feringgi 
- check in hotel 'lazyboyz guesthouse' - yg ni sumpah kelaka 

actually , aku okay je, hotel budget mcm tu , mmg kelaka teruk. environment teruk, bilik supposed 4org tp kami kene pisah, dua org dua org - sbb ade kesilapan dgn Agoda tempoh hari - taukeh pun mcm gangster ckp mcm nak gaduh (ni pun Nisha yg uruskan) hahahhaa sbb kteorg bertiga mmg malas nak campur. Nisha and Qeena and Kak Ain dah start bising, tak selesa, tak suka, tak itu tak ini complaint sana complaint sini, and we are decided utk chow lah cari hotel lain. 

Holiday in penuh, banyak yang penuh sbnrnye kat Batu Feringgi - end up kami bawak diri ke Georgetown - SORRY QEENA sbb tak boleh bawak kau g Pantai. Kami jumpa satu tempat best 

nampak je tak lawaaaa - pastu cadar tu cadar lain sbnrnye - kteorg punya bebunga

jgn siapa berani kacau tempat kak ain - hahhaha
- siap mandi - layan anakku dive kat tb3 - tidur 
- malam p cari makanan 

Pasemboq sedap nak mampuihhh

Laksa Utaghaaa

Banyak sbnrnye tapi kami dah makan and lupa nak amek gambor. makanan mmg walaa - syurga makan kot PENANG ni - mmg sedap lah semua makanan dia. even satay yg boleh dapat kat KL ni pun sedap kat sana. AHAHAHAHAH (over teruk) 

pastu p Gurney - p pantai sat - layan mood Qeena

SUNBURN - muka gua mmg tak bermaya - ngantuk sangat

Mata dorag mmg cmni

Cinta 3 segi atau cinta terhalang namanya ni

muka depan happy , tp anis zalika belakang tu tak happy - ape yg nak masamkan ntah

BALIKKK and TIDUUURRRRRRRRR zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Sumpah , aku sayang depa tiga org ni. aku marah marah aku bengang bengang, depa still relax and terima aku. hhahahha - depa tak layan emo aku and depa pun tak join emo - lagi buat aku gelak ade lah . hahahaha - thanks korang 

31 January 2016 

Hari yang paling sedih sbb tak bersedia langsung nak tinggalkan Penang. Hati kami mmg kat Penang, kami sayang Penang. 

Taknak cter panjang - tatap je gambaq2 ni 

KOMTAR - alamak terbalik sbb selfie guna camera depan

Nasi Kandar Beratuq - Recommended 

Nasi Kandar Beratuq - Recommended 

Tunggu train nak naik Bukit Bendera

Kak Ain jatuh cinta dgn Encik Bala
Nisha : "Penang with love"

Thanks MR Bala for this picture - pemandangan Penang 

Time ni aku marah Kak Ain sbb dia sebok nak suruh Bala amekkan gambaq

Walaupun aiskrim 1.50 jadi 2.50 - aku tetap beli sbb cuaca panas - tekak nak makan ais krim - Sorry Nisha

Okay, bye Penang Hills

Last photo in Penang - get ready nak balik KL




4 comments:

  1. Pi penang tak pernah tak best aihh..
    Laksa janggus best Oooo. Tapi susah skit la nak caghi kedai dia. Hahaha. Serious 2 mangkuk tak cukup laaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Faiz. Thanks for visit. Hiks, tahu takpe. Sangat² jatuh cinta dgn Penang. Memang WAJIB repeat. Btw, suggest me the very² best tempat makan disana. Sbb aritu kami memang redah je. Kali ni memang nak cari makan puas². Hehehe

      Delete
    2. Hi Faiz. Thanks for visit. Hiks, tahu takpe. Sangat² jatuh cinta dgn Penang. Memang WAJIB repeat. Btw, suggest me the very² best tempat makan disana. Sbb aritu kami memang redah je. Kali ni memang nak cari makan puas². Hehehe

      Delete
  2. What a fantastic blog I have ever seen. I didn’t find this kind of information till now. Thank you so much for sharing this information. For more information visit buy herbal incense online

    ReplyDelete