Penang ~


"Siyez weh kene repeat" kata seorang Ain kepada Mira, Nisha dan Qeena. 

Korang mesti dah boleh agak kan ape yg kene repeat tu?
Haah, kita orang tak cukup waktu pun dating kat sana. 

29 January 2016 

Pagi : 
- aku pegi settle kan hal Romyo. 
- cuci dia, bagi dia makan, bagi dia vitamin, supplement and blablabla
- kebetulan Romyo bocor and they need Romyo 24 hours to fix it. 
- tp tak boleh sbb aku mmg akan bawak Romyo g Penang. 

Petang : 
- amek Romyo 
- kemas barang 
- angkat barang 
- susun barang 

Malam : 
- lepas maghrib, ngam kol 8 aku gerak terus ke rumah Nisha (Pantai Dalam) 
- TUNGGU KAK AIN !!!!! kak ain mmg janji jarang nak ditepati. janji kol 9, kol 9 baru keluar umah , time tu lah nak start kete time tu lah kemas barang time tu lah nak amek Qeena time tu lah nak jammed lah ape lah. supposed kol 9 kat umah Nisha tp kalau kol 9 baru nak buat segala bende. Bila nak sampai umah Nisha ? HAHAHHAHA 
- kol 10 lebih Kak Ain n Qeena baru sampai, sempat lah aku tgk MAHARAJALAWA MEGAAAAA !!!!! (mcm AC) 

ngam kol 11 kteorg makan kat cafe sedap lah kat Pantai Dalam ape ntah nama cafe tu.
- Kol 11.45 gerak ke Penang
- Kak Ain drive sbb Jumaat pagi sampai Jumaat ptg dia membuta. hahaha


30 January 2016

meh aku kenal kan buah hati pengarang jantung i meh 
Nuurain Tukiran



Noranisha Rafi
Sakinah Abd Jamil

Tiga-tiga aku sayang. 6 orang yang lain pun aku sayang iaitu Kak Yana, Yan, Zaza, Zee, Wan, Nisa.

ehhh , jap, 30 January tak abes lagi cter. 
- aku and qeena mmg membuta 
- yg teman kak ain drive adalah Nisha, ape dorang merepek aku taktahu 
- Kak Ain pesen sebijik aku, kalau drive mmg malas nak menyinggah UNLESS mengantuk sangat 
- kol 4.30 aku tersedar, time tu dah nak sampai Penang. Kak Ain confuse nak masuk exit mana
- we are choosing Jambatan Sultan Abdul Halim Muadzam Shah 
- kan feri bukak kol 7 , tkkan nak tunggu kol 7 - HAHAHA
- sampai Butterworth - Georgetown - Batu Feringgi - Teluk Bahang 
- kol 5.15 sampai Masjid Jamek, Teluk Bahang 
- lepak kedai makan sat, Kak Ain tidur dalam kete 
- sementara nak tunggu Subuh, bergerak ke masjid, dah masuk tempat solat pempuan. and azan berkumandang. kau nak tahu , si Qeena pegi pandai pandai tekan suiz. SUIZ TENDANG. tengah azan tu tetiba satu masjid gelap gelita.
- aku seriously mmg senyum dalam gelap, aku n Nisha mmg dah bergerak keluar lah kan - Qeena pun nervous walaupun muka nampak relax
- abes azan pakcik yg tegur Qeena tu bukak kan lampu and kipas - kami pun tiduq sat
- kol 7.50 bangun siap mandi 
- kol 8.15 gerak makan 
1. Selfie pagi hari sambil tunggu roti jala and roti canai

2 . Selfie pagi hari sambil tunggu roti jala and roti canai

- kol 9 prepare p Escape Park
- sampai je sana, kahkahkah, abg gatal nak ngorat Nisha. kau tgk lah Nisha punya bibir menyala mcm mana - mmg abg tu tertarik ler nak kacau 

TADAAAAAA, sampai - siap siap nak masukkan barang dalam locker 

p/s : btw kalau korang nak p Escape Park ni, aku galakkan korang beli online ticket , mudah and murah sikit. Okay lah , siapa nak bagi discount kan ?
tambah rm10 untuk locker and rm10 untuk (foods & drinks) - locker penting pada aku perlu sbb nak masukkan purse and camera. depends pada korang lah nak or tak. pasal foods and drinks kalau dr luar mmg tak boleh bawak masuk kay ! kau takleh sorok sbb dia mmg akan check. so, prepare jelah rm10 dalam coupon, kot2 dahaga beli jelah WALAUPUN mahal nokharun. 

sampai sana , mmg empat2 excited TETAPI yang main hanya dua org. Iaitu aku and Kak Ain je
Budak dua tu buat ape ?
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Selfie lah ape lagi and jadi camerawoman kami - TQ gaissss
Walau macam mana pun , aku bersyukur sbb kami berempat enjoy and dua org ni pun tak menyesal bayar tiket mahal mahal - yg penting quality time together to best.

Sangat best

Tiga jam and lebih yang berbaloi utk game ini sahaja - ILOVEYOU Kak Ain
Qeena main ni, alaaa okay lah okay lah
Banyak video sbenarnye - semua game kteorg main kay - tp mmg tak lah aku nak upload video utk tatapan korang. banyak kot.

Kol 3 lebih kami keluar. 

- makan nasi briyani kat batu feringgi 
- check in hotel 'lazyboyz guesthouse' - yg ni sumpah kelaka 

actually , aku okay je, hotel budget mcm tu , mmg kelaka teruk. environment teruk, bilik supposed 4org tp kami kene pisah, dua org dua org - sbb ade kesilapan dgn Agoda tempoh hari - taukeh pun mcm gangster ckp mcm nak gaduh (ni pun Nisha yg uruskan) hahahhaa sbb kteorg bertiga mmg malas nak campur. Nisha and Qeena and Kak Ain dah start bising, tak selesa, tak suka, tak itu tak ini complaint sana complaint sini, and we are decided utk chow lah cari hotel lain. 

Holiday in penuh, banyak yang penuh sbnrnye kat Batu Feringgi - end up kami bawak diri ke Georgetown - SORRY QEENA sbb tak boleh bawak kau g Pantai. Kami jumpa satu tempat best 

nampak je tak lawaaaa - pastu cadar tu cadar lain sbnrnye - kteorg punya bebunga

jgn siapa berani kacau tempat kak ain - hahhaha
- siap mandi - layan anakku dive kat tb3 - tidur 
- malam p cari makanan 

Pasemboq sedap nak mampuihhh

Laksa Utaghaaa

Banyak sbnrnye tapi kami dah makan and lupa nak amek gambor. makanan mmg walaa - syurga makan kot PENANG ni - mmg sedap lah semua makanan dia. even satay yg boleh dapat kat KL ni pun sedap kat sana. AHAHAHAHAH (over teruk) 

pastu p Gurney - p pantai sat - layan mood Qeena

SUNBURN - muka gua mmg tak bermaya - ngantuk sangat

Mata dorag mmg cmni

Cinta 3 segi atau cinta terhalang namanya ni

muka depan happy , tp anis zalika belakang tu tak happy - ape yg nak masamkan ntah

BALIKKK and TIDUUURRRRRRRRR zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Sumpah , aku sayang depa tiga org ni. aku marah marah aku bengang bengang, depa still relax and terima aku. hhahahha - depa tak layan emo aku and depa pun tak join emo - lagi buat aku gelak ade lah . hahahaha - thanks korang 

31 January 2016 

Hari yang paling sedih sbb tak bersedia langsung nak tinggalkan Penang. Hati kami mmg kat Penang, kami sayang Penang. 

Taknak cter panjang - tatap je gambaq2 ni 

KOMTAR - alamak terbalik sbb selfie guna camera depan

Nasi Kandar Beratuq - Recommended 

Nasi Kandar Beratuq - Recommended 

Tunggu train nak naik Bukit Bendera

Kak Ain jatuh cinta dgn Encik Bala
Nisha : "Penang with love"

Thanks MR Bala for this picture - pemandangan Penang 

Time ni aku marah Kak Ain sbb dia sebok nak suruh Bala amekkan gambaq

Walaupun aiskrim 1.50 jadi 2.50 - aku tetap beli sbb cuaca panas - tekak nak makan ais krim - Sorry Nisha

Okay, bye Penang Hills

Last photo in Penang - get ready nak balik KL




Madam A vs Miss J

Hi,

Semenjak aku pindah ke Rawang. Aku pergi kerja balik kerja tiap hari adalah menaiki bas.

Bas tu daripada company "Setara Jaya" tapi popular dengan SJ.

Ada satu pasangan ni aku rasa tersangat lah sweet. Sejak aku naik bas ni pada hari pertama sehingga lah sekarang. Pegi kerja bersama balik kerja bersama.

Bas diawal pagi SJ sediakan pd pukul 6, 6.30 & 7 pg. Diptg hari pula pada 5.30, 6.15 & 7 ptg.

Selalu yg aku perasan pasangan ni setiap petang lah. Aku selalu naik bas pukul 7ptg since aku balik kol 6ptg kan. Mmg tak sempat nak kejar bas yg pukul 6.15 tu.

Asal aku naik bas je aku akan nampak yg lelaki Mr Z ni duduk disalah satu seat yg tersedia ada. Tak lama kemudian akan muncul lah Miss J dan melabuh punggung di sebelah Mr Z. Aku syak mereka ni drpd berbeza tempat kerja lah.

Memang mereka sweet, share makanan, share air dlm bas. Sweet je di mata penumpang yg lain atau mungkin hanya aku seorang je 😁

Nak dijadikan cerita, harini, aku pergi Pasaraya Grand Union untuk membeli beras. Aku bertemu dgn Mr Z dan Madam A.

Fyi, Madam A ni adalah kawan baik Kak Ayu (jiran sebelahku) alangkah terkejutnya aku tgk lelaki disebelahnya itu yg digelar suami dan dikenalkan pada aku itu adalah lelaki yg sama bersama dgn Miss J setiap hari di dalam bas SJ.

Kau rasa? Aku tak terkejut beruk?
Mahu saja mulut celupar aku bertanya, 'siapa perempuan yg selalu bersama encik di dalam bas?' Tp aku tak sampai hati sbb Madam A dtg nak membeli belah bersama suami dan anak nya.

Setibanya aku kat pintu rumah. Kak Ayu tanya dgn mendayu "dari manaa tuuuuuuuuuuu.....?" Lambat lambat aku ckp dr grand union.

Aku si kepochi pun bertanya lah "Kak Ayu, suami Madam A tu ade adik atau kakak ke yg tinggal disini dan bekerja kat kl?"
Kak ayu pelik and kata "laki dia tu sebatang kara"

Dan aku pun berhuhuhu jelah.

Selamat Hari Raya

Hi all,

Happy eid mubarak. Happy eidulfitri ya for all muslim.

2015 was not too great year of raya celebration for me. Idk why. Maybe because of my age. Kahh !

Just forget it. I would like to share my picture with my followers because i really super duper love my outfit.

Check it out !

manusia paling kecewa ~

To:

NORANISHA Mohd Rafi
&
Noor Azleen Mohd Khairu

I knew you well, both baby !

sorry because made you disappointed !

I really sorry tak dapat pakai jubah bersama, tak dapat peluk cium kau AHAD ni.

sumpah, aku sedih nak meluahkan.

aku dah kecewakan banyak sangat hati.

Miss Arena, My Classmates, My Faci Family.

tak terkira beb.

Aku ade janji dgn Miss Nadia, Sir Basari kot aku nak selfie dgn dorang.

but, I don't have any option.

you are not in my shoes, so, you never know what I feel.

REALLY SORRY !


Im sorry baby ! 

I REALLY SORRY BABY BOO ! 

Dua org yang selalu dgn aku, call aku tiap masa, caring, yang sudi bantu aku saat aku susah.

Aku sorry, aku sorry, aku sorry ! :'(

Im too Frustrated. btw, Im happy for you both and the rest.

please share your best moments with me k?

ILOVEYOU !

Bukan "hantu" pilihan ~

Hye guys. 2-3 posts yg lepas sbnrnye iolss update pakai phone. Sebab tu gambar jadi senget benget.

Kali ni, still pakai phone. Ahakss

Btw, ape yg terjadi kat post title tu, kan?

Ntah lahh, aku tak reti nak start cter dari mana and macam mana. Yg aku pasti, ni kali kedua yg mengakibatkan aku rase aku tak berguna. Wahahaha.

Aku anggap jelah, tu sbb "kawan" anak. Aku ni takde sape pun. Org luar je. Takpayah lah nak sesebok.

Aku cemburu buta sangat sampai tahap aku boleh tahan ego aku dgn tidak berhubung dgn org yg aku sayang selama 28jam. Hebat jugak aku ni kalau ego and amarah ade dalam hati ~

Aku tahu, dia anggap bende tu remeh temeh. Tp, pada aku bende tu sangat mencabar aku. Aku tahu aku tak hebat, aku tak lawa, aku tak secantik maya karin, aku tak se hot Angelina Jolie sampai boleh ikat brad pitt, aku tak sekurus Nasha Aziz, aku tak secomel kecik molek mcm Liyana Jasmay, aku tak seputih Neelofa. Tp, aku ade hati dan perasaan mcm nama manusia yg aku mention tadi.

Aku ni manusia wehh, bukan robot. Aku ade otak aku ade akal tempat utk aku berfikir. Gila kau, org yg aku tak gemar boleh muncul kat satu corner yg sepatut nye aku ade jugak dlm tu. Tp, aku takde yg ade org yg aku tak gemar? Kau rase? Tak tercabar ke aku?

Aku tak salahkan sesiapa. Aku tak salahkan dia, aku tak salah kan dia and aku tak salahkan dia. Tp, aku salah kan diri aku, sbb aku ni tak menonjol dimata dia. Chill ~

Kalau kali ketiga bende yg sama berlaku, aku takut hati aku, hati aku kekal kejam. Hati aku boleh tawar skrg, and diri aku boleh maniskan nye semula. Tapi, bila dah kekejaman yg tertanam dlm hati, aku takut bende yg tak elok terjadi.

Kau pun tahu kan, hati dan permikiran selalu tak seiring? Kau tahu kan hati dan mulut selalu tak sependapat? Kau tahukan bibir dan mata selalu menipu?

Aku masih aku. Aku tak mahu, aku yang baru. Tu je. Heeeee, aku percaya ade hikmah disetiap yang berlaku. Ade ganjaran utk org yg sabar. Mybe ni semua hanya lah mainan minda aku. Hakhak

Harap esok aku bangun pagi, tgk post ni takde sbb hanya mimpi.

Btw, aku dah ditag automatic di cabar lah oleh instagrammer yg famous utk buat #20factsaboutme . Sebelum aku update kat ig. Aku update sini dulu.

Here we go :

1) Selalu bercinta dgn Maha Pencipta ttp selalu jugak lalai. (Masih ade masa utk berubah kearah kebaikan)

2) Sayang Mama, Sayang Abah, Sayang Abang2, Sayang Kakak, Sayang Nephew, Sayang Niece, Sayang Syazwan. Heeeee

3) Cepat cemburu

4) Paling benci pempuan menggedik dgn Syazwan aku bukan Syazwan lain. Nak menggedik dgn Syazwan lain pegi lah mampus. Mmg akan panas walaupun bende tu takde pape pun.

5) Ringan mulut dgn memaki bila marah

6) Suka gila menulis, menconteng, melukis (conteng) , menelaah lukisan2

7) Kurang gemar membaca FAKTA

8) Benci gila tahap max pada Horoscope semua gampang menipu

9) Tak kisah ditipu, tak pantang pun. Sbb berfikiran "kemungkinan mereka ade alasan mereka sendiri, satu hari nanti kebenaran terbukti"

10) Dah biasa di tipu, lelagi kat media sosial. Sooooo sial. Contoh depa memuji aku, padahal dah terang2 muka aku buruk dlm gambar tu tp nak jugak ckp cantik.

11) Cepat serabut

12) Lambat panas hati, tp kalau skali dah panas, maut kau kne hadap tangisan bebelan tengkingan padu dr aku

13) Suka balas whatsapp 'k' kalau tgh marah sbb malas nak taip panjang2

14) Tak gemar pujuk and tanya2 soalan pelik2 kat org yg tengah marah sbb mmg tak suka

15) Tak pandai buat kelaka -.-

16) Benci pada CICAK

17) Automatic friendly dgn org yg friendly, Automatic BERLAGAK dgn manusia yg berlagak nak mampus

18) Tak gemar org marah2, tengking, cakap kuat dgn aku. K, yg ni mmg Pantang. Takde angin takde ribut ttbe nak tengking2 marah2 aku, mmg kau akan di label 'bitch' sampai mampus.

19) Paling suka panggil semua orang "b" . Easy and simple. Perangai kau molek, b stand for BABY. Tp, perangai kau macam lahanat, b tu stand for BABI lah.

20) Tak suka marah2 org kalau dia buat satu salah tu baru skali. Tp, kalau dah kali ketiga buat salah yg sama, mmg laju je mulut ni mencarut, meninggi kan suara. Well, I am a human k ~