Bukan "hantu" pilihan ~

Hye guys. 2-3 posts yg lepas sbnrnye iolss update pakai phone. Sebab tu gambar jadi senget benget.

Kali ni, still pakai phone. Ahakss

Btw, ape yg terjadi kat post title tu, kan?

Ntah lahh, aku tak reti nak start cter dari mana and macam mana. Yg aku pasti, ni kali kedua yg mengakibatkan aku rase aku tak berguna. Wahahaha.

Aku anggap jelah, tu sbb "kawan" anak. Aku ni takde sape pun. Org luar je. Takpayah lah nak sesebok.

Aku cemburu buta sangat sampai tahap aku boleh tahan ego aku dgn tidak berhubung dgn org yg aku sayang selama 28jam. Hebat jugak aku ni kalau ego and amarah ade dalam hati ~

Aku tahu, dia anggap bende tu remeh temeh. Tp, pada aku bende tu sangat mencabar aku. Aku tahu aku tak hebat, aku tak lawa, aku tak secantik maya karin, aku tak se hot Angelina Jolie sampai boleh ikat brad pitt, aku tak sekurus Nasha Aziz, aku tak secomel kecik molek mcm Liyana Jasmay, aku tak seputih Neelofa. Tp, aku ade hati dan perasaan mcm nama manusia yg aku mention tadi.

Aku ni manusia wehh, bukan robot. Aku ade otak aku ade akal tempat utk aku berfikir. Gila kau, org yg aku tak gemar boleh muncul kat satu corner yg sepatut nye aku ade jugak dlm tu. Tp, aku takde yg ade org yg aku tak gemar? Kau rase? Tak tercabar ke aku?

Aku tak salahkan sesiapa. Aku tak salahkan dia, aku tak salah kan dia and aku tak salahkan dia. Tp, aku salah kan diri aku, sbb aku ni tak menonjol dimata dia. Chill ~

Kalau kali ketiga bende yg sama berlaku, aku takut hati aku, hati aku kekal kejam. Hati aku boleh tawar skrg, and diri aku boleh maniskan nye semula. Tapi, bila dah kekejaman yg tertanam dlm hati, aku takut bende yg tak elok terjadi.

Kau pun tahu kan, hati dan permikiran selalu tak seiring? Kau tahu kan hati dan mulut selalu tak sependapat? Kau tahukan bibir dan mata selalu menipu?

Aku masih aku. Aku tak mahu, aku yang baru. Tu je. Heeeee, aku percaya ade hikmah disetiap yang berlaku. Ade ganjaran utk org yg sabar. Mybe ni semua hanya lah mainan minda aku. Hakhak

Harap esok aku bangun pagi, tgk post ni takde sbb hanya mimpi.

Btw, aku dah ditag automatic di cabar lah oleh instagrammer yg famous utk buat #20factsaboutme . Sebelum aku update kat ig. Aku update sini dulu.

Here we go :

1) Selalu bercinta dgn Maha Pencipta ttp selalu jugak lalai. (Masih ade masa utk berubah kearah kebaikan)

2) Sayang Mama, Sayang Abah, Sayang Abang2, Sayang Kakak, Sayang Nephew, Sayang Niece, Sayang Syazwan. Heeeee

3) Cepat cemburu

4) Paling benci pempuan menggedik dgn Syazwan aku bukan Syazwan lain. Nak menggedik dgn Syazwan lain pegi lah mampus. Mmg akan panas walaupun bende tu takde pape pun.

5) Ringan mulut dgn memaki bila marah

6) Suka gila menulis, menconteng, melukis (conteng) , menelaah lukisan2

7) Kurang gemar membaca FAKTA

8) Benci gila tahap max pada Horoscope semua gampang menipu

9) Tak kisah ditipu, tak pantang pun. Sbb berfikiran "kemungkinan mereka ade alasan mereka sendiri, satu hari nanti kebenaran terbukti"

10) Dah biasa di tipu, lelagi kat media sosial. Sooooo sial. Contoh depa memuji aku, padahal dah terang2 muka aku buruk dlm gambar tu tp nak jugak ckp cantik.

11) Cepat serabut

12) Lambat panas hati, tp kalau skali dah panas, maut kau kne hadap tangisan bebelan tengkingan padu dr aku

13) Suka balas whatsapp 'k' kalau tgh marah sbb malas nak taip panjang2

14) Tak gemar pujuk and tanya2 soalan pelik2 kat org yg tengah marah sbb mmg tak suka

15) Tak pandai buat kelaka -.-

16) Benci pada CICAK

17) Automatic friendly dgn org yg friendly, Automatic BERLAGAK dgn manusia yg berlagak nak mampus

18) Tak gemar org marah2, tengking, cakap kuat dgn aku. K, yg ni mmg Pantang. Takde angin takde ribut ttbe nak tengking2 marah2 aku, mmg kau akan di label 'bitch' sampai mampus.

19) Paling suka panggil semua orang "b" . Easy and simple. Perangai kau molek, b stand for BABY. Tp, perangai kau macam lahanat, b tu stand for BABI lah.

20) Tak suka marah2 org kalau dia buat satu salah tu baru skali. Tp, kalau dah kali ketiga buat salah yg sama, mmg laju je mulut ni mencarut, meninggi kan suara. Well, I am a human k ~

No comments:

Post a Comment