penat mencari rezeki :D

situasi pertama : semalam 


aku bukak kedai dari pukul 9.30 pg . pny lah berat aku mengangkat gejadah haram ape ntahh nmenye t , utk bkak kedai -.- . aku kemas , sapu mcm biase , aku mop and aku mengelap segale cermin yg ade ;) *rajin takk ?

then , sedang aku mnyapu utk kali kedua . seorg mkck dtg lalu bertnye .......
mkck : "dik , pakaian seragam lengkap pengakap utk lelaki berapa ye ? "
aku : "le......"
mkck : "bg mkck 1 set lengkap , oh ye , berapa ye harge nye ? "
aku : "lebi........"
mkck : "mcm mne ye dgn aksesori2 nye ? kne jahit ke gam ? brape hrgenye td ?"

dgn perasaan yg agak skt di hati , aku mmbiarkan mkck tu terkebil2 menunggu jwpn drdd aku ... asal aku nak cakap dia potong  pastu tny blekk . haiyyyaaaa . org mcm ini pun ad lg kahh ? -.- ... dgn bau ikan nye mkck nihh . adoiii .

sapu2 dan sapu seluruh kedai itu . aku pn berehat dn meminum air mineral . bosan , bosan dan bosan . lalu aku pn mncari2 ape brg yg blh dibce dn aku trjmp sebuah beg yg berisi NOVEL ???? . sape bce novel erkk ? aku trpesona dgn 1 tajuk ni KALAU ADA CINTA hasil sape ntahh nmenye :D
aku tak bce pn :P

dh pukul 2 , lalu dtg lah seorg lelaki yg agak nsem bersme baju kurung melayu nye . msok ke kedai bersme helmet dan beg di bahu . dan tersenyum manis lahh aku krn dia senyum dgn manis sekali kpd ku  :) *ape pny bhse aku ni ? . dn aku berkenalan dgn nye , PEKERJA BARU lahh :) nmenye Irsyad . drpd skolah tentera , sebye aku :) gembira hati aku bersme nye :D *HOT STATEMENT nii . HAHAHAHA

aku keje smp lah kol 11 , mse kol 11 tu byk budak bru buat lahh . kak wti nak training dia . hurmm .. :)
itu je lahh .. ohh ye , td aku jmp kot mamat yg kt AMN (driving school) . upenye dia keje kt bata :D

situasi dua : hari ini 

g jalan2 . tu je :P

No comments:

Post a Comment